Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

A co tedy dělat? Ve všem Rusku vždy ustoupit?

6 0
možnosti
PN

Vsak o tom to ale vubec nebylo. Mame (nebo jeste pred par dny jsme meli) plyn primo z Ruska plynovodem z nejakeho zahadneho duvodu placeneho sice Nemcum, ropu ropovodem Druzba s rafineriemi nastavenymi na tento druh ropy a palivo pro JE. Rusove (a pred tim Sovetsky Svaz) nam suroviny dodavali bez problemu nejakych 50 roku. Pak EU zacala vyskakovat jako certik z krabicky a sazela jeden balicek sankci na Rusko za druhym. No a vysledek se dostavil, Rusko se rozhodlo, ze nam da ochutnat vlastni medicinu sankci a udela zase na oplatku, co bude bolet nas. Kdyz porad nasi sefove blaboli, ze nepotrebujeme z Ruska plyn a ani ho nechceme, tak ho zastavi. A co si EU myslelo? Ze Rusko si necha nekonecne dlouho okopavat kotniky a sem tam na nejakou nevrati?

Jinak pokud se EU vzpamatuje, coz se nestane, tak by si mohli vsimnout ,ze existuje NS2 a ze je uzavreny na NEMECKE strane. At at ho ta banda diletantu v EU otevre a prestane delat hystericke sceny, ktere stejne nikam nevedou.

Ono to totiz vypada, ze valka na Ukrajine uz ted vubec neni mezi Ruskem a Ukrajinou, ale je to zastupna valka mezi EU vedenim a obcany EU. Kdyz opominu tragedii na Ukrajine, kde jsou tisice mrtvych a znicena infrastruktura, dalsi porazeny jsou obcane EU, kteri paradne zchudnou. Plyn u mne doma uz ted stoji 2x tolik nez pred rokem a to si nedelam iluze, ze se jeho zvysovani ceny zastavi. Takze hura, jsou sankce proti Rusku, vysledek je, ze za mensi mnozstvi plynu Rus dostava podstatne vice penez. Tleskam genium z EU, moc pekne se jim to povedlo. A jestli ted "bude problem" z turbinou z Kanady, tak nebude plyn vubec zadny. Je klidne mozne, ze si problem Rusove vymysli, takze nebudou muset NS1 zprovoznit a my tady muzeme treba lezt po stromech.

Proste je to spatne, mame obchodniho partnera a meli bychom se chovat zodpovedne. K tomu maji hlupaci v EU hodne daleko.

9 2
možnosti
JK

Odstřihnout se od ruského plynu zatím nelze, byla by to katastrofa. Nad tím se klidně přestaňte pohoršovat. Nemyslím si však, že ta závislost na rusácích zde bude na věčné časy a nikdy jinak. Neboť putin dostatečně přesvědčil, co jsou rusáci zač.

6 2
možnosti
PD

hraje se s takovými kartami, jaké máte v ruce. rusko se sice tváří, že má v rukou trumfy, ale z dlouhodobého pohledu hraje betla

3 3
možnosti
MB

Láska a pravda naštěstí zvítězí vždy. Pohledem do historie - Hitlerova 1000 letá říše, 12 let. Věčné časy, 41 let. Bureš, navždy budeš + soud. Problém, je jinde. Jak dlouho to trvá, že-li ptákoviny jsou odhaleny. A hlavně, co jsme tomu schopni obětovat? Jistě, proti tomu stojí reálný člověk, s hypotékou a svým životem. Bylo mu slibováno vše. Že je z národa vyvoleného, z ušlechtilé rasy. Podobně, že vše poroste a bude lépe. Tak to nefunguje a neplatilo nikdy. Co tedy s tím?

No jako vždy. Přidat se, podporovat populistické žvanily. Trápit se a volat - "Proč já"? Celá historie prokazuje, zlé je k čemusi dobré. Pak můžeme žít na prahu vývoje. Postaru to prostě nejde. Tedy vodík, malé atom elektrárny. náhrada energií z Ruska. Nepochybuji, to se podaří. Jistě, chce to čas, náklady a investice. Investice do voličů, slev jízdného, žvanit o hale Martiny Sáblíkové nic neřeší. Ruku na srdce, skutečnou krizi jsme ještě po r. 1989 absolutně nezažili. Naši předkové by mohli vyprávět. Přes všechny peripetie se žít dá. Lásky, rozumu je dobré se držet. Občas v defenzivě, nicméně neporazitelné. Porazitelné jsou kecy u obytňáku ... :-)

6 4
možnosti
JN

J35o83s88e57f 94N36i16k79l

14. 7. 2022 8:47

R^ že by bratr Jaroslava

1 4
možnosti
Foto

Pozdě naříkat nad rozlitým mlékem, které ani sebevětší hadr nesetře. Rubikon byl dávno překročen:-/

5 0
možnosti
Foto

A někdo si pěkně zmáchal nohavice. :-P

0 0
možnosti
VH
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 774x
Mám rád názorovou pestrost, živou a autentickou komunikaci. Snaží se vnímat věci v širším kontextu. Prostřednictvím tréninků a přednášek pomáhám klientům k větší jistotě při kontaktu s okolím a se sebou samými :-)

Seznam rubrik