Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane autore, to, co s Evropou sehrálo Rusko, je odporný podraz. Naivní větší státy EU se nechaly oklamat výhodným kšeftem (kšeft je kšeft) a teď jsou v problému - a ostatní s nimi. Ono hřát si (ruského) hada na prsou se nevyplácí.

Tahle trpká zkušenost by měla ctěným politikům otevřít oči, a když ne jim, tak voličům.

Jenže už se stalo. To, čeho se však dopustil Kreml, nemá od WWII v Evropě obdoby. A to se nedá tolerovat.

Samozřejmě by se dal najít kompromis pro nějaké oboustranně přijatelné geopolitické uspořádání. Jenže kdo zaručí, že je RF dodrží? Vy? Po tom všem, co Kreml předvedl?

Ekonomicky je Evropa přirozeně silnější a tudíž se se svízelnou energetickou situací nějak vyrovná. Aspoň to popostrčí vývoj nových technologií.

Rusko morálně prohrálo, a nálepku zákeřného vraha mu pár desítek let jen tak někdo neodpáře.

Možných scénářů dalšího vývoje je několik.

Jeden může být, že bude do konfliktu zataženo NATO, tudíž i my - přímo. A pak lidem jaky Vy může hrozit nějaký postih za odpornou kolaboraci. Rv

2 6
možnosti
Foto

A někdy je dobrý hru ukončit a říct, takhle se hrát nebude.

1 1
možnosti

Chápu to správně, že vy jako mentor nyní pomáháte celé ČR (možná i EU) k větší jistotě tím, že navrhujete stáhnout ocas, a nabídnout své domy, manželky a děti na milost Putinovi. Budeme doufat, že na nás bude hodný a milostivě nám prodá za jím stanovených podmínek fosilní paliva. Hned potom co nás bez "speciální operace" obsadí. Skutečně jsme ve vašich představách pro Putina jen levná námezdní síla co si nesmí vyskakovat jinak dostane přes prsty. Opravdu se cítíte být světovým mentorem pro oblast ekonomiky, vojenství, energetiky a určitě i dalších oborů a máte v ruce jen samá esa, která určitě vynesete, jakmile vám konečně ti zbyteční úředníci předají moc.

Těžko odhadnout, zda jste natolik indoktrinován, nebo jen trpíte obyčejným klamem převrácené logiky, v každém případě se zdá, že je to hluboké a nedoporučoval bych nikomu dlouhodobě setrvat ve vaší přítomnosti, požádat vás o přerušení vámi pořádaných seancí si netroufám, naopak v duchu toho co jsem napsal, pokračujte co nejsnaživěji a s co nejvíce lidmi. Snad je to ta obrácená logika, jestli je to indoktrinace, tak jsem se sekl, všem se omlouvám ;-)

7 0
možnosti

D48a18v88i65d 94J38e80c86h

14. 7. 2022 13:15

To by EU musela postupovat nestranně, samostatně a nebýt ve vleku Velkého bratra za oceánem.;-)

3 1
možnosti

Skvěle napsánoR^R^R^

2 1
možnosti
Foto

K96a50r92e77l 63C83a58c78h

14. 7. 2022 11:22

Rozumní obchodují, protože obchod je cesta k budování přátelských vazeb. Nerozumní se přidávají k válečným konfliktům i když na to nemají. Za dobrý článek karma.

8 3
možnosti

P73e34t50r 78D77r44a17p55a66l

14. 7. 2022 11:38

jo, eu s rusáky tak dlouho rozumně obchodovalo, až ho chce putin zničit

4 0
možnosti
Foto

Povinnost pomáhat Ukrajině vyplývá i z toho, že řada zemí Evropy dovážela do Ruska zbraně i po anexi Krymu - navzdory zbrojnímu embargu . Je to tedy spíše obrovský dluh, než projev dobré vůle.

2 2
možnosti
Foto

Kde je pokora, slušnost a vděk? Pomoc Ukrajině není naše povinnost, ale dobrá vůle.

Zdroj: https://martincervenka1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=789433

Až bude panu autorovi hořet barák, tak třeba nikdo dobrou vůli neprojeví. A až bez povšimnutí mine zraněné po dopravní nehodě, může se mu stát, že bude čelit obvinění z neposkytnutí nutné pomoci.

Ten pán by byl skvělý soused.

0 1
možnosti

neřekl bych, že padáme do propasti, padáme k chudobě, resp. někteří budou více chudí, bude nás chudých více a superbohatí budou pořád superbohatí a ještě na tom pádu vydělají. ;-D nicméně není to konec vývoje, ten bude pořád pokračovat - do konce války, pak se zase bude budovat a tak pořád dokola.

0 0
možnosti

Poslyšte, mohou zchudnout i ti chudí duchem?

Pokud vás napadají pouze nadávky, pak sorry jako, časem zpět už to nejde.;-)

1 0
možnosti

Ukňourané, zbabělé. Neměli bysme se rusákům ještě omluvit? Když budeme škemrat o odpuštění, třeba se nad námi smilují a možná i pravím vlastencům nabídnou ruský pas a oni konečně poznají svůj vytoužený ráj na zemi.

6 6
možnosti
Foto

Omluvit se Ukrajině za vyzbrojovaní Ruska by však bylo na místě.

2 1
možnosti

a jéjej západ zase stojí nad propastí...a dolar je bezcenej papírek...

5 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 774x
Mám rád názorovou pestrost, živou a autentickou komunikaci. Snaží se vnímat věci v širším kontextu. Prostřednictvím tréninků a přednášek pomáhám klientům k větší jistotě při kontaktu s okolím a se sebou samými :-)

Seznam rubrik